Tema

Fra Baconwiki
Hopp til: navigasjon, søk

"Aahh derma ding on wa cellophane, dig don a bicker olawayne - sick fucker!"
Tom Waits om noe fullstendig uforståelig

Når lyset skrus av mister vi innsikten.

Et tema er noe fullstendig trivielt man kan diskutere. Om ikke temaet er åpent for diskusjon, kan man heller vurdere å tematisere diskusjonen. Om diskusjonen er utematiserbar, er det på tide å brenne ned naboens hundehus. Det har alltid vært en plett på nabolaget vårt — fitteknuten har ikke malt jævelskapen siden 1995!

Og når vi først snakker om naboen,

Hva er det egentlig han bygger der inne? Jeg er sikker på at jeg så han slepe en stor tønne formaldehyd inn i garasjen i går — og det er tredje gangen jeg ser han gjøre det. Det stikker store, hvite plastslanger ut fra under garasjedøren, men han bryr seg tydeligvis ikke om de klemmes under treverket når han slamrer det igjen. Plengresset begynner å nå halvmeteren i høyde, hvis det noensinne var et barn i den residensen har det sikkert gått seg vill i stakittjungelen. Har mannen barn i det hele tatt? For ja, det har vært barn der borte — men jeg er ikke engang sikker på om det har vært samme barnet jeg så hver gang. Sist gang jeg så gutten — eller var det en jente? Da gikk det noen dager før han igjen slepte en tønne med kjemikalier inn i garasjeporten.

Hva er det han bygger der inne?

Om natten er stuelyset på, og silhuetten hans er ikke å se bak gardinene. Det er bare en konstant hamring, noen som konstruerer en mekanisme med hammer og spiker. Døren er låst, og vinduene åpnes aldri. Gardinene har aldri blottlagt stuen hans for oss til å beskue. Lukten av kjemikalier brer seg ut i natteluften idet vi gir opp for dagen. Hva er det han bygger der inne?

Jeg hørte at han abonnerer på tidsskrifter om obskure, internasjonale eksportforetak. Jeg har aldri abonnert på et slikt selv - det har heller ikke Magda gjort, og sannelig ikke Sivert. Vi enes om at det er noe fryktelig unormalt med det hele. Om natten har jeg sett ham på taket, og han stirrer inn i skogholtet opp mot Helmlia. Idet jeg har fått hentet kikkerten min fra bokhyllen har han forsvunnet.

Hva er det han bygger der inne?

Vi har rett til å vite det.

...Åja, han er bare en eksentrisk kjemiker med en rekke besøkende nieser og nevøer?

Det visste vi hele tiden. Det minner meg også på at Herr Aasmundsens bilrepareringsprosjekt er en plett på nabolaget vårt — fitteknuten har ikke fått byttet motorblokken siden 1999!

Se også