Asbiörn Selvskaade

Fra Baconwiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Bilde tatt under tredveårsfisket i 1887

"I maa vel le, da I ser ad "Asbiörn" staar skreved i ordbogen. Muligens var der en anden Asbiörn, ige lige kjeg som I. "
Asbiörn Selvskaade om Asbiörn


Asbiörn Selvskaade, født Asberger O. Stikspaade den 29. juli 1772, var en norsk profet og talekunstner. Han var den første på 284 år som spiste mer enn et helt rugstykke under firehundreårskrigen, og brukte resten av tiden sin på å skrible ned sitater om tilfeldige ord han letet fram i almanakken sin. I 1997 ble samtlige sitater funnet nedgravd i naustet hans, skrevet på atten kilo dopapir og servietter. Asbiörn var ikke kjent for å høre på musikk, men det sies at dansemusklene hans ble reaktivert etter at han sirlig hørte igjennom et album av The Gundas Fiskebollers.

Det sies ikke mye ellers om hans liv, annet enn at han hadde en båt og en skoskje.


"Jeg havde en fantastisk oplevelse med små sten den anden dag. Jeg ønskede at smage, hvordan smag de havde og det begyndte at kildre i mine tænder. De smager bedst med en lidt sur ​​græs atmed... "
Asbiörn Selvskaade om Småstein og gress.


Det ryktes at Asbiörn led av Gingers syndrom, men på grunn av sorthvitt-fotografiets manglende fargegjengivelse kan ikke dette bevises.

Han døde en stille og smertefull død under Geoffrey-Instinktkrakket i 1989, en død som, til tross for uenigheter blant historikere, stort sett enes om at ikke var selvpåført.