Erling Directory

Fra Baconwiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Erling Directory gjør seg klar for arbeidsdagen. Ingen har forklart til han at blå kjeledresser er unødvendige for å visne vekk foran dataskjermer.

Erling Directory er verdens fremste ekspert på Microsoft-produkter og annen vennlig programvare. Han er som regel å finne på taletjenester som Skype, Skype for Business, Skype for Pleasure, Skype for KiDZ, Skype for Optometrist Neophytes og Skype for WiFi-based internet. Dette hadde vært kritisk informasjon hvis han hadde hatt noe interessant å fortelle.

Tidlige dager

Erlings spede begynnelse innen dataverdenen startet i MS-DOS, hvor han usannsynlig fort lærte seg alle kritiske kommandoer for å manøvrere seg rundt og utføre alle meningsfulle oppgaver dette operativsystemet kunne by på - som illustrert i listen under:

  • cd ..
  • cd spill
  • prince.exe

Erling viste allerede da en eksepsjonell kjennskap til menneskelig psykologi, ettersom han innså at strømlinjeforming av slike prosesser kunne selge ekstremt godt til den øvrige populasjonen. Vanlige mennesker led på denne tiden av sykdommen Kibzobia Aufstøtum som førte til voldelig oppkast ved oppdagelse av tastaturer. Løsningen på dette problemet ville kreve utvikling av et helt nytt menneskelig grensesnitt, og et operativsystem som matchet. Manifestasjonene av denne idéen påtok seg henholdsvis navnene Flåseknotten og Funky-Funky OS, umiddelbart omnavnet til datamusen og Happy OS.

Happy OS

Happy OS 1.01 tillot brukerne å foreslå andre tidspunkter for automatisk omstart. Det skulle imidlertid flere versjoner til før spillet prince.exe kunne byttes ut med et annet.

"Tenkte det var snedig å få en mus i hus! He he he..."
Erling Directory om musebaserte grensesnitt

Ved å bevege på en dings laget av gulnet plast kunne man nå navigere seg fram til prince.exe ved hjelp av kun én enslig finger, samt resten av armens muskulatur helt opp til skulderen. Fem dager etter Happy OS sin utgivelse i Norge hadde 3 millioner personer pådratt seg musearm, også kjent som Erlingarm blant fans av Erling Directory. Dette begrepet blir aldri brukt.

Dette var imidlertid nok til at bedriften Microsoft oppdaget Erlings evne til å voldelig prakke den digitale tidsalderen på uskyldige mennesker ved hjelp av digre, vennlige knapper og automatisert omstart. Han fikk snarlig jobb i bedriften, og brukte mange år på å perfeksjonere idéene fra Happy OS i det fremadstormende operativsystemet Windows. I 1996 fikk han i oppdrag om å forenkle bruken av Office 97 med noe "helmaks, vennlig... jeg vettafaen", som resulterte i Office-maskoten Clippy. Erling brukte de neste fem årene på å støvsuge serverrommene.

Kraftskall

Selv om Erling og Microsoft har en eksepsjonell evne til å pakke alt inn i søtladen grafikk, kom det en dag da Erling i løpet av en rendezvous med sin tidvise kollega Gøran Xterm ble fortalt at det kanskje var "kraftige mentale handicap" som hindret han fra å utvikle "skikkelig navla" tekstbaserte grensesnitt som "ikke er for bestemødre og folk med pølseposer istedenfor hender". Erling er kjent for å ikke være en stor fan av mat med høyt protein-innhold, og utviklet dermed Kraftskall til Windows. Tanken var likevel at brukervennlighet skulle stå i sentrum, og kommandoer ble utviklet i et svært intuitivt verb-substantiv format. Etter hvert som behovet for allsidighet økte, endte det imidlertid opp med at noen kommandoer kunne bli eksepsjonelt lange. Erling syntes selvfølgelig dette var noe "Sprøyt, type vann, rett i transistorene! He he..." og tok det på seg selv å motbevise dette ved å bestille en mippz fra Kneppe's Pizza ved hjelp av Kraftskall. Følgende transkript finnes av hendelsen:

<Samtale startet>
---
KP: Kneppe's Pizza, mippz for alle anledninger! Hva kan jeg hjelpe deg med?
ED: Få-Mippz
KP: Hva behager?
ED: Få-Mippz
KP: Jeg tror du må være litt mer spesifikk. Vi har mange typer pizza-mippz på lager.
ED: Få-Hjelp
KP: Hjelp?
ED: Få-Hjelp *pizzamippz*
KP: Åja. Vel, man må velge bunn...
ED: Få-ChicagobunnMippz
KP: Og fyll...
ED: Få-VegetarChicagoBunnMippz
KP: Øh...
ED: Få-SoppVegetarChicagoBunnMippz
KP: Hør, dette begynner å bli jævla tilbakestående. Vi har så sinnsykt mye grønt og most kjøtt her bake at det stinker. Vi kan ikke bare klaske på tilfeldig.
ED: Få-SjampingjongVegetarChicagoBunnMippz
KP: Jeg antar du skal ha fyll også?
ED: Få-SjampingjongVegetarChicagoBunnTomatsausfyllMippz
KP: Ok, nå er vi kanskje halvveis.
ED: ffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff
KP: Syntax error.
ED: Få-SjampingjongVegetarChicagoBunnTomatsausfyllKPkrydderspesialJarlsbergostGodtstektMippz
KP: Ok. Hvor skal denne sendes?
ED: Få-bostedsadresse
KP: Ålreit, jeg bor i en container ved Nor-Cargo-
ED: Ctrl+C
KP: Kneppe's Pizza, mippz for alle anledninger! Hva kan jeg hjelpe d-
---
<Samtale avsluttet>

Nevneverdige sitater

"Hvorfor prince.exe? Jo, da skal jeg spørre deg følgende... Hvorfor ikke! He he he..."
Erling Directory om et spørsmål fullstendig urelatert til prince.exe

Se også