FrP

Fra Baconwiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Forsøk på intervju ved et av FrPs styremøter.

Fritidspartiet (FrP) er et ekstremliberalt politisk parti grunnlagt i 1887 kanskje mest kjent for å ha tatt i bruk et av verdens korteste partiprogrammer. Verdien av deres politiske delaktighet i regjeringen kommer ofte under kritikk for deres tidvis manglende evne til å holde seg på sak, og partimedlemmers tendens til å utelukkende besvare spørsmål med "Åh, fader så fint vær'a, dere, skal vi ikke ta og grille en skinkesnabb i sola istedet."

Politisk plattform

Ved spørsmål om partiets nåværende planer og politiske plattform, svarte FrPs partileder Stiv-Gunda Svendsen utelukkende "en brygge", før hun skled inn i en redningsvest og løp mot kysten.

Til tross for hva som vanligvis assosieres med liberalisme i politikken, har det så langt vært umulig å få bekfreftet eller avkreftet dette fra en eneste partirepresentant. Den nærmeste teorien som holder vann er at FrP holder seg til en form for ekstremliberalisme, en så liberal ideologi at alt av standardprosedyrer innenfor politikk bortimot opphører å eksistere.

Til tross for dette oppnådde partiet 14% oppslutning ved fjorårets stortingsvalg.

Partileder Stiv-Gunda Svendsen på styremøte. Uheldigvis lå det en boksende høyrepolitiker begravd i plenen da bildet ble tatt.

Partiprogram

Da ingen andre dokumenter i partiets over 100 år lange historie har noensinne sett dagens lys, har det i senere tid blitt antatt, og så smått bekfreftet at følgende skriv alltid har vært FrPs offisielle partiprogram:

"Badminton
Torsk
Pølsepinne
øøh"

Ettersom alle konfrontasjoner med partimedlemmer angående dette skrivet utelukkende blir besvart med forespørsel etter engangsgrill, har det aldri heller blitt motbevist.

FrPs lederskap, anno 1912. Medlemmene gikk med på ett fotografi før samtlige, sitat; "Tog sig en vals mod strand og vand."

Styremøter

Hvis du noensinne iløpet av sommeren har møtt på frilynte og fornøyde personer på stranden eller oppe i fjellet, så har du etter all sannsynlighet snublet over et av FrPs styremøter. Etter hva obervatører har klart å plukke opp, har det aldri i partiets historie blitt foretatt en eneste diskusjon av rasjonell politikk ved noen av disse møtene, med unntak av sporadiske innskytelser om badminton, torsk og pølsepinner.

Ettersom profesjonelle kodeknekkere iløpet av partiets 124 år lange historie aldri har klart å deciphrere noe annet enn utvekslinger av campinglingo mellom partimedlemmer, har det blitt slått fast i senere tid at partiet stort sett bare er en ansamling av enkle sjeler med en håndfull fellesinteresser.

Har du en engangsgrill, men ingen venner, er du i det minste alltid velkommen til å være med.

Se også