Ivar Online

Fra Baconwiki
Hopp til navigering Hopp til søk


Hvem er Ivar? Ingen vet.

Ivar Online er et dataspill av typen MORPG (Mindre Originalt Repetitivt PC Game). Spillet er et «science fiction»-spill hvor man flyr rundt i små metallbokser i et univers kalt «Ny Ødemark». Det er egentlig ikke noe historie i spillet, det lille man får vite kommer gjennom løst sammensatte tekstmeldinger og videosnutter som distribueres i ny og ne.

Spillet går i bunn og grunn ut på å sitte på google og søke etter ting som er relevant for spillet. Dette skal helst gjøres konstant, og man skal helst ikke bruke særlig mye tid på selve spillet. Alt omhandler den konstante tungvindte læringsprosessen og det er dette som er gøy, å plages, og så lære hvordan man skal plages mer.

Etter noen år med lesing er man som regel i stand til å starte spillet og prøve det litt. Man finner fort ut at dette virkelig er gøy ettersom det er så mange ting man kan gjøre, og at universet ser fint ut.

Hvis du allerede eier en avansert og flott Joystick så kan du plugge denne inn i USB-porten på komputeren din. Du kan ikke bruke denne i spillet.

Gatecamping

Dette går ut på å plassere skipet sitt, eller metallboksen som man flyr med, utenfor en såkalt warpgate. En warpgate tar deg til et annet sted i universet når man klikker på den. Etter noen måneder med trening er man i stand til å plassere skipet sitt utenfor gaten, og man føler en viss tilfredstillelse. Så er det bare å holde skipet ditt der til noe skjer. Eller vente noen timer og så gå og legge seg.

Trading

Trading er stort sett det samme som å gå på butikken og handle mat. Man går inn en dør, kjøper cola og grandiosa og betaler i kassen. I Ivar Online kan man tjene penger ved å selge colaen og grandiosaen i butikken igjen, ved å plassere disse i sine respektive hyller med en større prislapp. Kassen gir deg pengene når noen betaler for din grandiosa og cola. I Ivar Online er det som regel mer scifi relaterte varer slik som melk, turister, slaver og radioaktivt materiale.

Chatting

Chatting går ut på å lese tekstmeldinger i spillets mange chattebokser, og svare på disse hvis man ønsker. Stort sett omhandler alle samtalene spørsmål om hvordan spillet fungerer, og man føler seg veldig smart når man kan svare på disse spørsmålene.

Et eksempel er:

 • 1."Hello, how do I control my ship?"
 • 2."You click on the ship"
 • 1."Thanks, you are so pro in this game, I want to be like you eventually."
 • 2."Hehe, np mate. In a few years you will be as wise as me and have some money too, to buy more ships you can click on."

PVP

PVP eller 'Player vinner over annen player' går ut på å klikke på et annet skip og klikke på et av dine våpen slik at ditt skip skyter på det andre skipet. Til slutt eksploderer du fordi motstanderen din har spilt i 3 år lengre enn deg. Dette er en aktivitet som mange spillere engasjerer seg i fordi det er veldig gøy å bruke penger i butikken for å kjøpe nytt skip.

PVE

PVE eller 'Pinglete vanvittig eventyr' er et eventyr du får være med på når du snakker med datakontrollerte figurer i spillet. Det går ut på å få vite om en destinasjon du skal til.. fly dit.. og dø. Det er forskjellige nivåer på disse eventyrene, og det varierer hvor kraftig du dør etter hvordan nivå du er på. For å gå opp til neste nivå må du snakke med den datakontrollerte figuren i noen uker først.

Lese Bøker

Bok som lærer deg å fly et lasteskip. Du får ikke lov å åpne denne boken før du har lest boken om militære fregatter først.

En annen viktig del av spillet er å få spillfiguren din til å lære seg nye ting. Dette gjør man ved å kjøpe bøker og få figuren din til å lese disse. Figuren din har alltid tid til å lese bøker uansett hva han holder på med. Er man ute med skipet sitt og kriger, leser figuren din fortsatt i boken sin mens han gjør alt annet samtidig for å prøve å overleve og skyte motstandere. Man trenger ikke noe erfaring for å bli kompetent innenfor et område, det er nok å lese en bok om det. Har man lest en bok som forteller hvordan man skal fly et tusen tonn tungt skip, og hvordan man skal lande dette i garasjen, så kan man det, så enkelt er det. En bok kan koste flere milliarder og det kan ta flere tusen år å lese den, og det kan hende at du først må lese en annen bok om noe helt irrelevant for å få lov til å åpne boken. Det går også an å plugge dritt inn i hodet for å lese bøker fortere.

Loggføring

Det er viktig å skrive ned hva man har oppnådd etter hver gang man har spilt Ivar. Slik at man kan kartlegge progresjon og vite hva man skal gjøre neste gang. Man blir bedre og bedre i Ivar etterhvert som man spiller, og for å bli flinkere anbefales det å gå til anskaffelse av loggbok og loggføre visse ting. For eksempel:


Hva har jeg gjort i dag?

 • 1. Plassert skipet mitt i systemet Jita og solgt melk til tilfeldige forbipasserende.
 • 2. Campet utenfor en gate mens jeg ventet på en venn som kom senere (tok heldigvis bare 5 timer).
 • 3. Fått tilbakebetalt forsikring på mange forskjellige skip. Det føltes som om jeg nesten ble rik.
 • 4. Skutt litt på en pirat og sa "u suk lol" til han etterpå. (Stor framgang, ble bedre i Ivar nå).
 • 5. Ble god venn, nesten bestekompis med 5 folk i USA og Australia og Tyskland. De er skikkelig kule.
 • 6. Ingikk en livsviktig kontrakt med et annet selskap som muligens er et stort steg i riktig retning for karriæren min som asteroideknuser.
 • 7. Ble kalt "pro" av en noob og følte meg stor og sterk.
 • 8. Tok et langt tokt inn i lowsec og leverte melk til en stasjon (ble veldig trøtt har ikke sovet på noen dager nå).
 • 9. Flørtet litt med en dame som så skikkelig hot ut på portrettet sitt, jeg tror vi skal gifte oss.


Det er veldig viktig at man ikke loggfører det som skjer i virkeligheten, da blir man fort dårligere i Ivar. For eksempel er dette feil:


Hva har jeg egentlig gjort i dag?

 • 1. Sotte på ræva og drukket cola og spist brownies.

Se også